Het belang van melkproducten tijdens je zwangerschap
Als je zwanger bent, is het extra belangrijk om gevarieerd te eten voor jou en je baby. Waarom zijn melkproducten van belang tijdens je zwangerschap?

Het belang van melkproducten tijdens je zwangerschap
Als je zwanger bent, is het extra belangrijk om gevarieerd te eten voor jou en je baby. Waarom is het ook van belang om voldoende magere en halfvolle zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas tot je te nemen?
Belangrijke vitaminen
Zwangere vrouwen hebben een lichtjes hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Zo zijn tijdens je zwangerschap de vitamines foliumzuur en vitamine D heel belangrijk. Van nature zitten beide vitamines in melkproducten, foliumzuur zit echter vooral in groenten en fruit. Aangezien je als je zwanger bent extra foliumzuur nodig hebt, is kaas ook een goede manier om het binnen te krijgen. Maar zuivel alleen is niet genoeg. Meestal wordt aanbevolen om voedingssuplementen voor foliumzuur en Vitamine D te nemen tijdens (en voor foliumzuur zelfs al vóór) de zwangerschap. Foliumzuur om de kans op afwijkingen vroeg in de zwangerschap zo klein mogelijk te maken en vitamine D voor een goede groei van botten en tanden van je kindje. Wist je dat de eerste tandjes zich al in je buik vormen bij je baby? Vitamine D kan ook helpen om een laag geboortegewicht van je kindje te voorkomen.
Calcium en eiwit
In melkproducten zit ook calcium, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van gezonde botten en sterke tanden. Een belangrijke bouwsteen dus voor jullie allebei. Als je zwanger bent, heb je ook meer eiwit nodig dan normaal. De aminozuren in eiwit zijn belangrijke bouwstenen voor de groei van je baarmoeder, de placenta, je borsten en van het kindje zelf. Melkproducten zijn van nature eiwitrijk.
Gepasteuriseerd
Let erop dat je tijdens je zwangerschap geen rauwe melk drinkt of rauwe-melkproducten eet, zoals rauwmelkse kaas. Kies voor gepasteuriseerde melkproducten of harde kazen die vanwege de zuurtegraad veilig zijn om te eten. Bij pasteurisatie is de rauwe melk minstens 15 seconden op 72°C verhit, waardoor ziekmakende bacteriën zijn uitgeschakeld en je er veilig van kunt genieten. Alle producten van Salakis zijn gemaakt van gepasteuriseerde melk, dus geschikt voor jou.
Hoeveel zuivel heb je nodig als je zwanger bent?
Een zwangerschap vraagt voldoende eiwitten voor de groei van de baby, de baarmoeder en de placenta. Vooral in het derde trimester van de zwangerschap hebben vrouwen meer nood aan eiwitten, zo’n 28 g per dag extra. Dat staat gelijk aan ongeveer 2 à 3 glazen per dag en 2 sneetjes kaas, of ongeveer een vijfde van een Salakis feta
Ontdek nu ons assortiment!
Waan je meteen in het zuiden met de producten van Salakis.
Ontdek alle producten