Thuis mediterraans genieten
Nederlands
  • salakis tranche nature 200g

    Schapenkaas 200G

  • salakis tranche leger 200g

    Schapenkaas light 200G

  • salakis bocal herbes provence face

    Schapenkaas blokjes in olie met provençaalse kruiden 300G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese150g

    Salad Cheese 150G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Kies uw taal

    istock 916411092 min

    Shakshuka met aubergine en Salakis schapenkaas

    Een pittig vegetarisch pannetje met ei in paprika-tomatensaus

    Bereidingstijd 45 minuten
    Voor 4 personen
    salakis tranche nature 200g
    Wat heb je nodig?
    • 1 dikke ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 theelepels komijnzaad
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • ½ theelepel chilivlokken
    • 2 aubergines
    • 4 paprika’s
    • 600 gram tomatenblokjes
    • 2 blokjes groentebouillon
    • 4 eieren
    • 200g Salakis schapenkaas
    • 1 stokbrood naar keuze
    • Olijfolie
    • Zout en peper
    • Verse koriander of peterselie

    Bereiding

    Was de aubergine. Snijd ‘m in plakken van ongeveer 1 centimeter dikte en vervolgens in blokjes van ongeveer 1 × 1 centimeter. Verspreid de aubergineblokjes over een snijplank en bestrooi met zout. Laat ongeveer 15 minuten het vocht uit de aubergine trekken en dep vervolgens af met keukenpapier. 

    Schil en snijd intussen de ui en knoflook fijn en bak deze met een scheutje olijfolie in een pan. Voeg het komijnzaad, het paprikapoeder en de chillivlokken toe en bak deze mee. 

    Was de paprika’s en snijd ze in dunne reepjes. Doe de paprika in de pan en bak mee. 

    Voeg nu de uitgelekte aubergineblokjes toe en bak de groente ongeveer 5 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 100 milliliter water toe. Laat nog 5-10 minuten pruttelen op middelhoog vuur totdat alle groenten mooi gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. 

    Bak nu de eitjes op middelhoog vuur en dresseer deze op de gegaarde groenten.

    Brokkel wat verse schapenkaas over het gerecht. Garneer eventueel met peterselie of koriander. 

    Serveer met lekker vers stokbrood en geniet thuis alsof je in het Zuiden bent. 


    Tip: Probeer dit recept ook eens met de Feta van Salakis.  

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    istock 1286902918

    10min

    wrap met zalm en tzatziki

    istock 1040000020 min

    60min

    Griekse spanakopita