Thuis mediterraans genieten
Nederlands
  • salakis tranche nature 200g

    Schapenkaas 200G

  • salakis tranche leger 200g

    Schapenkaas light 200G

  • salakis bocal herbes provence face

    Schapenkaas blokjes in olie met provençaalse kruiden 300G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese150g

    Salad Cheese 150G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Kies uw taal

    istock 1219743835[signature3credits] min

    Gebakken feta (Saganaki)

    Een pure Griekse lekkernij voor fetalovers

    Bereidingstijd 15 minuten
    Voor 2 personen
    newpackshotfetaclassic
    Wat heb je nodig?
    • 150 gram Salakis feta
    • 1 ei
    • 100 gram bloem
    • Zonnebloemolie
    • Peterselie
    • Munt
    • Peper en zout

    Klop een ei los in een schaaltje en doe hier wat peper en zout bij. 

    Doe de bloem in een ander schaaltje. Haal de feta door de bloem, dan door het ei en herhaal dit. 

    Verwarm in een koekenpan met dikke bodem een royale laag olie. De feta moet er tot de helft in kunnen liggen. Leg de feta voorzichtig in de hete olie en bak deze aan beide kanten goudbruin. 

    Haal de gebakken feta uit de olie en leg deze even kort op een stukje keukenpapier. 

    Bestrooi eventueel met peterselie en fijngesneden munt. 

     

    Tip: Serveer dit gerecht met Grieks pitabrood en olijven. Probeer dit recept ook eens met de schapenkaas van Salakis voor een nog intensere smaakervaring. 




    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    istock 1331100942

    25min

    Pasta met feta en tomaten

    istock 1053227310 min

    60min

    Pompoensalade met biet en geitenkaas