Thuis mediterraans genieten
Nederlands
  • salakis tranche nature 200g

    Schapenkaas 200G

  • salakis tranche leger 200g

    Schapenkaas light 200G

  • salakis bocal herbes provence face

    Schapenkaas blokjes in olie met provençaalse kruiden 300G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese150g

    Salad Cheese 150G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Kies uw taal

    feta fourno lrdef

    Feta Fourno

    Heerlijke feta uit de oven met paprika, tomaat en knoflook

    Bereidingstijd 25 minuten
    Voor 4 personen
    newpackshotfetaclassic
    Wat heb je nodig?
    • 1 plak Salakis Feta 150 gram 
    • Mix van 4 gele, rode en groene paprika’s, in ringen gesneden
    • 1 tomaat in schijven 
    • 2 eetlepels olijven zonder pit, in ringen gesneden 
    • 1 eetlepel gedroogde oregano 
    • 2 tenen knoflook, beide doormidden gesneden 
    • Een enorme scheut olijfolie

    Bereiding

    Leg de plak Salakis feta in zijn geheel in een ovenschaal.

    Drapeer daarover de ringen paprika, tomaat en olijven.

    Giet vervolgens zoveel olijfolie in het schaaltje, dat de plak feta bijna volledig onder de olie ligt.

    Voeg tot slot de knoflooktenen toe aan de olie en bestrooi het geheel met oregano.

    Doe het schaaltje 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C, tot de feta half gesmolten is. 

     

    Hmm … dit is het zuiden op je bord!

     

    Tip: Probeer dit recept ook eens met de schapenkaas van Salakis voor een nog intensere smaakervaring & Voeg een lekker stukje witte vis toe aan het gerecht voor een extra smaaksensatie.

     

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    istock 843124098

    30min

    Griekse garides saganaki

    belegdbroodjemetgegrildehalloumientomatentapenade

    10min

    Broodje met gegrilde halloumi en tomatentapenade