Thuis mediterraans genieten
Nederlands
  • salakis tranche nature 200g

    Schapenkaas 200G

  • salakis tranche leger 200g

    Schapenkaas light 200G

  • salakis bocal herbes provence face

    Schapenkaas blokjes in olie met provençaalse kruiden 300G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese150g

    Salad Cheese 150G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Kies uw taal

    istock 1040000020 min

    Griekse spanakopita

    Heerlijke Griekse filodeeghapjes met spinazie en feta

    Bereidingstijd 60 minuten
    newpackshotfetaclassic
    Wat heb je nodig?
    • 10 filodeegvellen
    • 300 gram spinazie
    • 2 x 150 gram Salakis feta
    • 3 eieren
    • 2 eetlepels sesamzaadjes
    • Peper en zout
    • 4 lente-uitjes
    • 1 ui
    • Snufje knoflookpoeder
    • Een paar takjes dille 
    • Extra virgine olijfolie
    • 50 milliliter water

     

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180° C. 

    Bak de gesnipperde ui 5 minuten in een beetje olijfolie. 

    Was de spinazie en bak deze dan in een pan samen met de ui en meng een paar minuten tot ze beetje water verliezen. Giet af en snijd fijn met een mes. 

    Verkruimel de feta in een slakom, voeg de spinazie en de gehakte bosui toe en meng. Voeg 2 eieren toe en breng op smaak met peper, zout en een snufje knoflookpoeder.

    Klop het overige ei op in een schaaltje.

    Halveer de 10 vellen filodeeg (niet diagonaal, maar recht). Bestrijk ieder plakje met een klein beetje ei.

    Verdeel vervolgens de vulling over de filodeegvellen. Vouw het hoekje linksonder naar rechtsboven. En klap vervolgens de rechterpunt naar linksboven.

    Knijp de randen goed dicht en bestrijk de bovenkant met wat ei.

    Bestrooi tot slot met sesamzaadjes.

    Bak ongeveer 40 minuten in de oven tot het deeg bruin en knapperig is. Laat iets afkoelen en serveer met een salade.

    Lekker voor op een borrelavondje, met je vakantiefoto’s erbij. 

     

    Tip: Probeer dit recept ook eens met de schapenkaas van Salakis voor een nog intensere smaakervaring. 

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    grieksesalademetvijgen

    15min

    Griekse salade met Feta en vijgen

    quichemetcourgetteenfeta

    60min

    Quiche met courgette en schapenkaas