Thuis mediterraans genieten
Nederlands
  • salakis tranche nature 200g

    Schapenkaas 200G

  • salakis tranche leger 200g

    Schapenkaas light 200G

  • salakis bocal herbes provence face

    Schapenkaas blokjes in olie met provençaalse kruiden 300G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese150g

    Salad Cheese 150G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Kies uw taal

    istock 1331100942

    Pasta met feta en tomaten

    Bereidingstijd 25 minuten
    Voor 4 personen
    newpackshotfetaclassic
    Wat heb je nodig?
    • 250 g cherrytomaten
    • 200 g feta
    • Zout, peper
    • 1 souplepel Provençaalse kruiden
    • 1 snufje chili
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 scheutje olijfolie
    • 320 g tortiglioni (of andere pasta)

    Bereiding

    Voorverwarmen van de oven: Verwarm je oven voor op 200 °C.
    Bereid de ingrediënten voor: Plaats de cherrytomaatjes en de feta in het midden van een ovenschaal. Voeg de olijfolie, de gehakte knoflook, zout en peper toe. Meng voorzichtig.
    Ovenbereiding: Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven, tot de feta goudbruin is en de tomaten zijn geknapt.
    Pasta koken: Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookwater.
    Het gerecht samenstellen: Haal de feta uit de oven en prak deze met een vork om deze te mengen met de tomaten. Voeg de gekookte pasta toe aan het mengsel, en voeg indien nodig een beetje kookwater toe voor een romige consistentie.

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    istock 1213546819

    10min

    Kikkererwten salade met feta

    istock 843124098

    30min

    Griekse garides saganaki