Thuis mediterraans genieten
Nederlands
  • salakis tranche nature 200g

    Schapenkaas 200G

  • salakis tranche leger 200g

    Schapenkaas light 200G

  • salakis bocal herbes provence face

    Schapenkaas blokjes in olie met provençaalse kruiden 300G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese150g

    Salad Cheese 150G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Kies uw taal

    grieksegevuldeauberginemetfeta

    Gevulde aubergine met Salakis schapenkaas

    Met dit recept van Salakis maak je eenvoudig gevulde aubergine met schapenkaas, granaatappel en munt. Eet smakelijk!

    Bereidingstijd 90 minuten
    Voor 4 personen
    salakis tranche nature 200g
    Wat heb je nodig?
    • 2 aubergines 
    • 6 teentjes knoflook (ongepeld) 
    • 8 eetlepels olijfolie
    • 1 granaatappel
    • 2 eetlepels granaatappelmelasse (ingekookt granaatappelsap) 
    • 200 gram Salakis schapenkaas
    • 4 eetlepels munt (alleen de kleinste blaadjes) 
    • Zout en versgemalen zwarte peper

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 ° C / 180° C hetelucht. 

    Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak een paar oppervlakkige sneden in elke helft van de aubergine. Let daarbij op dat je de schil niet doorsnijdt. Maak vervolgens een paar diepe sneden, eerst in de lengte en dan in de breedte om een raster te maken. 

    Leg de aubergines met de gesneden kant naar boven op een bakplaat, samen met de knoflookteentjes nog in de schil.

    Bestrijk de aubergines royaal met olijfolie, breng op smaak met een beetje zout en bak ze in 1 uur gaar. 

    Haal uit de oven en schep het vruchtvlees in een kom zonder het vel te scheuren.

    Haal de teentjes knoflook met je vinger en duim uit de schil en plet ze met de achterkant van een vork tot een pasta.

    Breek de granaatappel en verwijder de zaadlijsten. Schep de meeste zaden om met het auberginevlees, de geplette geroosterde knoflook, een beetje zout en peper, de granaatappelmelasse en de muntblaadjes.

    Schep de vulling in de uitgeholde aubergines en verkruimel de schapenkaas erover, samen met een paar granaatappelpitjes en wat meer munt.

     

    Geniet van dit typisch vegetarische gerecht.

    Tip: Dit recept is ook heerlijk met de Feta van Salakis

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    istock 1204496922 min

    45min

    Toast met hummus, schapenkaas en gegrilde groenten

    watermeloensalademetfeta

    10min

    Salade van watermeloen en Feta