Thuis mediterraans genieten
Nederlands
  • salakis tranche nature 200g

    Schapenkaas 200G

  • salakis tranche leger 200g

    Schapenkaas light 200G

  • salakis bocal herbes provence face

    Schapenkaas blokjes in olie met provençaalse kruiden 300G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese150g

    Salad Cheese 150G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Kies uw taal

    istock 1204496922 min

    Toast met hummus, schapenkaas en gegrilde groenten

    Toast met hummus, schapenkaas en gegrilde groenten

    Bereidingstijd 45 minuten
    Voor 2 personen
    salakis tranche nature 200g
    Wat heb je nodig?
    • Verse tijm
    • 4 teentjes knoflook
    • 1 sjalot
    • 1 wortel
    • 1 aubergine
    • 1 gele paprika
    • 1 rode paprika
    • 1 courgette
    • 4 gegrilde sneetjes zuurdesembrood
    • Olijfolie
    • Salakis schapenkaas 200g
    • 1 potje hummus

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200° C.

    Schil de wortel en pel de sjalot. Snijd in fijne stukken. Was de andere groenten en snijd in fijne stukken. 

    Leg de groenten in een ovenschaal op een vel bakpapier. Plet de knoflook en voeg toe aan de groenten. Bestrooi met verse tijm en peper en zout. Overgiet met olijfolie en schep door elkaar.

    Bak de groenten 45 minuten in de oven. Schep om de 15 minuten de groenten even om.          

    Besmeer de geroosterde sneetjes brood met een laagje hummus.

    Verdeel de gegrilde groenten over de hummus en werk af met de schapenkaas en verse tijm.

    Nu hoef je alleen nog maar aan een zonnig eiland te denken en te genieten van je goddelijke lunch.

     

    Tip: Dit recept is ook heerlijk met de Griekse Feta van Salakis. 

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    istock 1363684785

    25min

    Courgettebeignets met tzatziki

    istock 1434373015(1)

    45min

    Fetacake met aubergine