Thuis mediterraans genieten
Nederlands
  • salakis tranche nature 200g

    Schapenkaas 200G

  • salakis tranche leger 200g

    Schapenkaas light 200G

  • salakis bocal herbes provence face

    Schapenkaas blokjes in olie met provençaalse kruiden 300G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese150g

    Salad Cheese 150G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Kies uw taal

    istock 2117039217

    Farfalle Pasta met Feta en Erwten

    Bereidingstijd 25 minuten
    newpackshotfetaclassic
    Wat heb je nodig?
    • volkoren farfalle (vlinderdas) pasta
    • 1 ½ kop erwten (bevroren of vers)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels witte wijnazijn
    • ¼ theelepel zout
    • ¼ theelepel zwarte peper
    • 1 teentje knoflook
    • ⅔ kopje Salakis feta kaas kruimels
    • ⅓ kopje gehakte verse dille
    • extra zout en peper naar smaak

    Bereiding

    Zet een pan kokend gezouten water op met ½ eetlepel zout. Kook de pasta beetgaar en voeg op het laatst 1 ½ kopje doperwten toe aan het kokende water. Giet de pasta en doperwten af en spoel kort onder koud water om af te koelen.

    Terwijl de pasta kookt, klop je in een kom 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, ¼ theelepel grof zout en ¼ theelepel zwarte peper door elkaar. Plet een teentje knoflook en voeg het toe aan de kom om te marineren terwijl de pasta kookt.

    Zodra de pasta gaar is, haal je het knoflookteentje uit de dressing. Giet de dressing over de uitgelekte pasta en voeg dan ⅓ kopje verkruimelde Salakis feta toe en ⅓ kopje gehakte verse dille. Breng op smaak met extra grof zout en versgemalen zwarte peper.

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    istock 1339624086

    20min

    Griekse salade met munt en gebakken halloumi

    istock 1434959953

    45min

    Borek met Feta