Thuis mediterraans genieten
Nederlands
  • salakis tranche nature 200g

    Schapenkaas 200G

  • salakis tranche leger 200g

    Schapenkaas light 200G

  • salakis bocal herbes provence face

    Schapenkaas blokjes in olie met provençaalse kruiden 300G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese150g

    Salad Cheese 150G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Kies uw taal

    istock 1475825144

    Bieten & Feta pasteitjes

    Bereidingstijd 25 minuten
    newpackshotfetaclassic
    Wat heb je nodig?
    • 200g gekookte en geschilde bieten grof geraspt
    • 200g pak Salakis Feta verkruimeld
    • 3 lente-uitjes fijngesneden
    • 2 el gehakte dille
    • 2 el gehakte munt
    • 2 grote eieren geklopt
    • 100 g vers broodkruim
    • 2 el olijfolie
    • 200g pot 0% Griekse yoghurt
    • 1 el tahini
    • 4-6 flatbreads
    • salade-items zoals jonge bietenblaadjes, dille of munt, en gesneden komkommer en sjalot, partjes citroen

    Bereiding

    Dep de bieten droog met keukenpapier, doe ze in een kom en meng ze met de Salakis Feta, lente-uitjes, kruiden, eieren en paneermeel. Kruid het mengsel en vorm er achttien pasteitjes van.

    Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de pasteitjes in porties 4-5 minuten aan elke kant tot ze stevig en goudbruin zijn. Meng ondertussen de yoghurt met de tahini en 2 eetlepels water en warm de flatbreads op (je kunt dit boven een gasvlam doen om ze licht te laten verkolen, of gebruik een magnetron of oven).

    Smeer wat van de tahini-yoghurt op de warme flatbreads, voeg de salade toe en top af met de warme pasteitjes. Knijp er wat citroensap over, rol op en geniet met je vingers.

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    griekse salade baguette context

    15min

    Belegd broodje met schapenkaas

    pizzametfetadef

    25min

    Pizza met Salakis Feta en courgette