
Pasta met kip, spinazie en schapenkaas

- 200g kipfilet
- 120g droge pasta
- 200g verse spinazie
- 1 ui
- 30cl herstelde kippenbouillon
- 200g verse schapenkaas
- 1 snufje piment d'Espelette
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 15g boter
Bereiding
Om dit gerecht te bereiden, begin met het snipperen van de ui en het snijden van de kipfilet in stukjes. Kook vervolgens de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten, kokend water, giet ze af en zet opzij. Verhit in een grote pan de boter op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze tot hij glazig is. Voeg dan de stukjes kip toe en bak ze ongeveer 5 tot 7 minuten goudbruin. Giet de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook, laat vervolgens 5 minuten sudderen. Voeg de verse spinazie toe aan de pan en laat deze 2 tot 3 minuten koken tot ze geslonken is. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng goed. Voeg de schapenkaas en de piment d'Espelette toe, en meng tot de schapenkaas goed verdeeld is. Serveer tenslotte warm, gegarneerd met geraspte Parmezaanse kaas.