Thuis mediterraans genieten
Nederlands
  • salakis tranche nature 200g

    Schapenkaas 200G

  • salakis tranche leger 200g

    Schapenkaas light 200G

  • salakis bocal herbes provence face

    Schapenkaas blokjes in olie met provençaalse kruiden 300G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese150g

    Salad Cheese 150G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Kies uw taal

    istock 1224646193

    Pasta met kip, spinazie en schapenkaas

    Bereidingstijd 30 minuten
    Voor 2 personen
    salakis tranche nature 200g
    Wat heb je nodig?
    • 200g kipfilet
    • 120g droge pasta
    • 200g verse spinazie
    • 1 ui
    • 30cl herstelde kippenbouillon
    • 200g verse schapenkaas
    • 1 snufje piment d'Espelette
    • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
    • 15g boter

    Bereiding

    Om dit gerecht te bereiden, begin met het snipperen van de ui en het snijden van de kipfilet in stukjes. Kook vervolgens de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten, kokend water, giet ze af en zet opzij. Verhit in een grote pan de boter op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze tot hij glazig is. Voeg dan de stukjes kip toe en bak ze ongeveer 5 tot 7 minuten goudbruin. Giet de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook, laat vervolgens 5 minuten sudderen. Voeg de verse spinazie toe aan de pan en laat deze 2 tot 3 minuten koken tot ze geslonken is. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng goed. Voeg de schapenkaas en de piment d'Espelette toe, en meng tot de schapenkaas goed verdeeld is. Serveer tenslotte warm, gegarneerd met geraspte Parmezaanse kaas.

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    salademetgrieksepastaenfetadef

    25min

    Griekse pastasalade met feta en aubergines

    watermeloensalademetfeta

    10min

    Salade van watermeloen en Feta