Thuis mediterraans genieten
Nederlands
  • salakis tranche nature 200g

    Schapenkaas 200G

  • salakis tranche leger 200g

    Schapenkaas light 200G

  • salakis bocal herbes provence face

    Schapenkaas blokjes in olie met provençaalse kruiden 300G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese150g

    Salad Cheese 150G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Kies uw taal

    istock 485380344 min

    Courgetterolletjes met schapenkaas

    Een heerlijk hapje uit het zonnige Zuiden

    Bereidingstijd 30 minuten
    salakis bocal herbes provence face salakis tranche leger 200g salakis tranche nature 200g
    Wat heb je nodig?
    • 1 grote courgette
    • 200 gram Salakis schapenkaas
    • 1 eetlepel gehakte verse munt
    • Rasp van een halve citroen
    • Mespunt uienpoeder
    • Versgemalen zwarte peper
    • Zout
    • Olijfolie

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180° C. 

    Schaaf met een mandoline de courgette over de lengte in dunne plakken.

    Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met olijfolie.

    Bestrooi de plakken courgette met verse zwarte peper, een beetje zeezout en wat uienpoeder en laat ze ca. 10 minuten bakken tot ze zacht en makkelijk op te rollen zijn. Laat de courgette afkoelen.

    Snijd ondertussen de schapenkaas in reepjes en meng voor de dressing de munt en het citroenrasp met twee eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

    Smeer op iedere courgetterol een beetje van de dressing. Verdeel vervolgens de feta over de courgetteplakken en rol deze op.

    Zet de rolletjes vast met een prikker of tandenstoker. 


    Eet smakelijk!

    Tip: Dit recept is ook heerlijk met de Feta van Salakis. 

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    istock 916411092 min

    45min

    Shakshuka met aubergine en Salakis schapenkaas

    istock 2101469577

    15min

    Gegrilde Halloumi- en Maïssalade