
Courgetterolletjes met schapenkaas
Een heerlijk hapje uit het zonnige Zuiden



- 1 grote courgette
- 200 gram Salakis schapenkaas
- 1 eetlepel gehakte verse munt
- Rasp van een halve citroen
- Mespunt uienpoeder
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
- Olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.
Schaaf met een mandoline de courgette over de lengte in dunne plakken.
Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met olijfolie.
Bestrooi de plakken courgette met verse zwarte peper, een beetje zeezout en wat uienpoeder en laat ze ca. 10 minuten bakken tot ze zacht en makkelijk op te rollen zijn. Laat de courgette afkoelen.
Snijd ondertussen de schapenkaas in reepjes en meng voor de dressing de munt en het citroenrasp met twee eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Smeer op iedere courgetterol een beetje van de dressing. Verdeel vervolgens de feta over de courgetteplakken en rol deze op.
Zet de rolletjes vast met een prikker of tandenstoker.
Eet smakelijk!
Tip: Dit recept is ook heerlijk met de Feta van Salakis.