Thuis mediterraans genieten
Nederlands
  • salakis tranche nature 200g

    Schapenkaas 200G

  • salakis tranche leger 200g

    Schapenkaas light 200G

  • salakis bocal herbes provence face

    Schapenkaas blokjes in olie met provençaalse kruiden 300G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese150g

    Salad Cheese 150G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Kies uw taal

    istock 1434373015(1)

    Fetacake met aubergine

    Bereidingstijd 45 minuten
    Voor 6 personen
    newpackshotfetaclassic
    Wat heb je nodig?
    • 400 g kleine aubergines
    • 200 g feta
    • 150 g bloem
    • 3 eieren
    • 12 cl volle room
    • 1 zakje bakpoeder
    • 80 g versgeraspte parmezaanse kaas
    • 15 cl olijfolie
    • Peper (naar smaak)

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Snijd de aubergines in kleine blokjes en bak ze in een pan met een beetje olijfolie tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen.
    Klop in een kom de eieren samen met de volle room en de olijfolie.
    Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng tot je een glad beslag hebt.
    Roer de verkruimelde feta, de gebakken aubergines, de geraspte parmezaanse kaas en wat peper door het beslag.
    Giet het mengsel in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
    Bak de cake ongeveer 45 minuten, of tot hij goudbruin is en een prikker er schoon uitkomt.
    Laat de cake een beetje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
    Serveer de cake warm of op kamertemperatuur. 

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    watermeloensalademetfeta

    10min

    Salade van watermeloen en Feta

    pizzametfetadef

    25min

    Pizza met Salakis Feta en courgette